Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) indviet i Herlev

Borgerne i Region Hovedstaden fik onsdag den 10. november et helt nyt hospital, da Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC) blev indviet i Herlev.

Steno Diabetes Center Copenhagen set fra oven. Bygningen har et areal på 24.315 m2 og er i to plan med parkeringskælder med 241 parkeringspladser. SDCC har kapacitet til at modtage op til 14.000 personer med diabetes.

Hospitalet er blevet til med hjælp fra dem, der faktisk skal bruge det, nemlig både personer med diabetes og de ansatte. Man vil opleve, at de lange, hvide gange er væk. I stedet træder man ind på flotte trægulve, man kan gå en tur i urtehaven, sætte sig i en hyggekrog eller blive klogere på sin diabetes på videnstorvet. Man kan også uploade data fra måleapparat og insulinpumpe, og børn kan løbe ud i ”den legende have”.

SDCC er netop spydspids for forskning og uddannelse i diabetes samt udvikling af helt nye behandlingsformer for alle med diabetes herhjemme og internationalt.

”Danmark er kendt for sin diabetesbehandling i verdensklasse, men nu sætter vi barren endnu højere. Vi skal bidrage til at stoppe væksten i type 2-diabetes, vi skal være med til at finde en kur mod type 1-diabetes, vi skal gøre livet med diabetes lettere at leve for den enkelte og øge livslængden. Det er fire af de meget ambitiøse mål, vi har for SDCC”, siger SDCCs direktør, Allan Flyvbjerg.

En bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 2,95 mia. kr. er grundlaget for de høje ambitioner. Bevillingen har bl.a. muliggjort opførelsen af det nye SDCC gennem et offentligt-privat samarbejde mellem regionen og Novo Nordisk Fonden. SDCC bliver Skandinaviens største diabeteshospital og vil fungere både som forsknings-, uddannelses-, viden- og behandlingshospital for diabetes.

Liselotte Nielsen, der har type 2-diabetes, er med til at klippe båndet over ved indvielsen af det nye Steno Diabetes Center Copenhagen, Yderst fra venstre ses medarbejderrepræsentant Maja Lis Dybdahl Halkjær, Erik Hageman, der har haft type 1-diabetes i næsten 80 år, og yderst til højre 7-årige Teddy Linde Dahlsgaard, der var sammen med sin mor Jeannette Linde-Laursen. De har begge type 1-diabetes. Alle er brugere, der nu skal gå på det nye diabeteshospital.

”Vi står her med morgendagens hospital – et eksempel på, at når vi samler kræfterne, kan magien ske og vi kan lykkes. En ny grundsten er lagt for, at Danmark kan fortsætte traditionen med diabetesforskning og diabetesbehandling i verdensklasse”, siger formanden for Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen.

Med det nye hospital samles diabetesbehandlingen på ét sted i Region Hovedstaden for mange borgere med diabetes. Alle børn og unge med type 1-diabetes i regionen samt mange borgere med type 1-diabetes og borgere, der har kompliceret type 2-diabetes, kommer til at gå til konsultation på SDCC. Det svarer til, at omkring 11.000 børn, unge og voksne skal have diabetesbehandling på SDCC.

 

Sidebar