IT på klinikken

Der findes 6 kliniksystemer, der leverer programmer til fodterapeuter i Danmark. De fleste tilbyder også det nødvendige udstyr for at komme i gang, hvis du har brug for det. Priserne på udstyr og programmer afhænger meget af, hvad du har brug for, så du er nødt til at kontakte firmaerne direkte for at få en pris, der matcher dit behov.

Her finder du en liste med navne på godkendte leverandører af kliniksystemer til fodterapeuter.

Du kan kun være sikker på, at programmet kan alt det, der kræves i overenskomsten, hvis det er fuldt ud godkendt af Medcom. Alle leverandørerne på listen har lavet en samarbejdsaftale med Danske Fodterapeuter, der skal sikre, at det kun er medlemmer af foreningen, der bruger vores logo.

Specielt for dig der bruger fodform

Som ny bruger af fodFORM skal du registrere dig, inden du kan få lov til at benytte Danske Fodterapeuters logo i kliniksystemet.

Læs mere og registrer dig

Henvisninger fra DNHF

For at opnå tilskud skal patienten i de fleste tilfælde have en henvisning fra egen læge eller hospital. Dem kan du hente på DNHF – Den Nationale Henvisnings Formidling. Henvisninger er gyldige i seks måneder fra udskrivelsesdatoen.

Sundhedsdatastyrelsen har lavet en guide til at logge på og anvende DNHF specielt for fodterapeuter.

 Guide til DNHF

Hvis en behandlende medhjælp skal kunne hente henvisninger på DNHF, skal du først oprette dem under dit MitID-Erhverv.

Opret behandlende medhjælp på MitID Erhverv

Adgang til fodstatushotel

For at få adgang til fodstatushotellet skal du ringe til MultiMed på tlf. 75 72 54 99 og trykke 1. Du skal oplyse dit ydernummer. MultiMed oplyser dig en unik adgangskode til fodstatushotellet, som du skal skrive ind i dit journalsystem. Dette gør det muligt, at logge direkte på fodstatushotellet via dit system.

Dette gælder også, hvis en behandlende medhjælper skal have adgang til fodstatushotellet på klinikken. Når du ringer til MultiMed skal du udover dit ydernummer også oplyse den behandlende medhjælps cpr-nummer.

EAN-lokationsnummer

Et EAN-lokationsnummer bruges til elektronisk kommunikation mellem sundhedsvæsenets parter – såkaldte Edifact-meddelelser.

Ved hjælp af det 13-cifrede lokationsnummer identificeres den elektroniske postkasse, der kan sende og modtage Edifact-meddelelser. Lokationsnummeret kan som sådant sammenlignes med et “almindeligt tlf.nr.”, hvormed man kan ringe en samarbejdspartner op med henblik på udveksling af meddelelser.

Før du kan få et lokationsnummer, skal du have registeret dit behandlingssted. Du er som selvstændig med et cvr-nummer – uanset om du er indlejer og klinikejer – forpligtet til at registrere dit/dine behandlingssted(er). Du skal også have et MitID Erhverv for at kunne logge ind.

Registering af behandlingssted

Du bestiller et lokationsnummer hos Sundhedsdatastyrelsen på telefon 33 15 39 00 eller ved at følge anvisningen på Sundhedsdatastyrelsen hjemmeside.

Du kan også bede din it-leverandør om at hjælpe dig med det.

Et EAN-lokationsnummer er et entydigt og globalt nummer, der er konstrueret af EAN (= International Article Numbering Association). I Danmark er det EAN-Danmark, der står for uddelingen af EAN-numre til brug i sundhedsvæsenet og Sundhedsdatastyrelsen, der står for administrationen og tildelingen af numre til de enkelte brugere i sundhedsvæsenet.

Sidebar
Sidebar