Som statsautoriseret fodterapeut kan du søge om at tiltræde praksisoverenskomsten og tilbyde dine patienter tilskud fra regionen inden for fire specialer:
- Diabetes (speciale 54)
- Nedgroede tånegle/Ortonyxi (speciale 55)
- Arvæv efter strålebehandling for fodvorter (speciale 59)
- Svær leddegigt eller psoriasisgigt (speciale 60)
Når du tiltræder overenskomsten, accepterer du at arbejde i henhold til de vilkår, som overenskomsten fastlægger. Det betyder blandt andet, at du skal tilbyde behandling i alle specialerne samt indlægsfremstilling. Du skal også kunne tilbyde både klinik- og udebehandlinger.
Se praksisoverenskomst 2024-2027
Alle arbejdsvilkår står beskrevet i Aftale om fodterapi, som vi anbefaler, at du læser grundigt igennem, hvis du vil arbejde under overenskomsten.
Se ydelsesbeskrivelse 2024-2027
I ydelsesbeskrivelsen kan du læse om, hvilke ydelser patienterne kan få tilskud til. Ydelsesbeskrivelsen er vigtig at kende godt, så du sikrer dig, at dine patienter får de tilskud, som de er berettiget til. Vi anbefaler, at du bruger ydelsesbeskrivelsen som et opslagsværk i dagligdagen.
Takster på ydelser
Alle ydelser har faste takster, hvilket betyder, at du ikke selv må bestemme prisen, når du har en overenskomstpatient. Dit honorar på ydelserne bliver reguleret hvert halve år i april og oktober måned.
Sådan tiltræder du overenskomsten
Hvis du gerne vil arbejde under overenskomsten, kan du søge om at få et ydernummer. Det kræver det, at der er en ledig kapacitet i din region. Ansøgningen skal sendes til Danske Fodterapeuter, som sender den videre til din region.
Du kan læse mere om ansøgningsprocessen under
Har du spørgsmål om overenskomsten, er du også velkommen til at kontakte os på telefon 43205120.
Administration i regionerne
Hver region varetager administrationen af overenskomsten og har et samarbejdsudvalg (SU), der består af to fodterapeuter og to regionspolitikere. SU behandler sager om overenskomstens gennemførelse og dispensationsmuligheder.