Om os

Danske Fodterapeuter er brancheorganisation for 2000 statsautoriserede fodterapeuter, der alle har en offentlig fodterapeutuddannelse bag sig. Fodterapeuter er en del af sundhedsvæsenet og skal leve op til en række krav om kvalitet, hygiejne og journalføring og kommunikation med andre sundhedsprofessionelle. Næsten alle medlemmer er selvstændigt erhvervsdrivende – både klinikejere og indlejere. To procent af medlemmerne er offentligt ansatte.

Danske Fodterapeuter arrangerer Fodens dag hvert år i september måned og finansierer forskning i fødder. Foreningen formidler desuden viden om fødder, der har til formål at gøre danskere mere bevidste om deres fodsundhed.

Danske Fodterapeuter har eksisteret siden 1932 og varetager medlemmernes faglige, juridiske og økonomiske interesser. Danske Fodterapeuter forhandler overenskomster på medlemmernes vegne og er medlem af FH, Sundhedskartellet og fodterapeuters internationale forbund, FIP.

Danske Fodterapeuter er desuden medlemmernes talerør i medierne, blandt samarbejdspartnere og i relevante politiske fora.


Her kan du se videoen “Historisk tilbageblik på fodsundheden i samfundet”, der fortæller Danske Fodterapeuters historie. Videoen er lavet i forbindelse med Danske Fodterapeuters 90 års jubilæum den 26. september 2022.

Sidebar
Sidebar