Ny version af fodstatus

Flere end 125.000 mennesker med diabetes får hvert år undersøgt deres fødder på klinikker for fodterapi. Det sker via en fodstatus, som er en obligatorisk og standardiseret undersøgelse. Fodstatusundersøgelsen er netop blevet revideret, så den i højere grad er styret af evidens og understøtter dokumentation.

Fodstatus sikrer blandt andet, at diabetespatienter får undersøgt deres neurologiske forhold, blodforsyning og mobilitet i fødderne. I den nye version af fodstatusvejledningen bliver undersøgelserne beskrevet mere detaljeret, og enkelte metoder og dokumentationskrav er justeret. Det gælder blandt andet metoden til at undersøge muskelkraften og kulde-varmesansen kan fremover noteres i tre kategorier; bevaret, svækket og ophørt.

Den nye version går i luften i juni måned 2023, hvor it-systemerne bliver justeret.

 

 

Se den nye version af fodstatusundersøgelsen i en ny vejledning, der er revideret i et samarbejde mellem de to fodterapeutskoler og Danske Fodterapeuter.

 

 

E-læring i fodstatus
Hvis du gerne vil lære mere om fodstatus, kan du tage et e-læringskursus i fodstatus. Kurset koster 80  kroner plus moms.

Kurset giver dig blandt andet viden om, hvordan du:

  • udfører undersøgelserne,
  • vejleder patienter og kommunikerer med samarbejdspartnere og
  • skaber sammenhæng mellem fodstatus, journal og behandlingsplan.

Kompensation
Arbejder ud under overenskomsten modtager du 750 kroner, når du har fuldført e-læringskurset. Du er berettiget til to gange 750 kroner om året i efteruddannelsestilskud.

E-læringskursus i fodstatus

 


 

 

Kontakt os
Har du spørgsmål om den nye version af fodstatusundersøgelsen, så kontakt Christina Ystrøm Bjerge, forsknings- og efteruddannelseskonsulent i Danske Fodterapeuter.  Telefon 43205132 eller cb@fodterapeut.dk.
(Foto: Jørgen True)

Sidebar