Ny tværfaglig diabeteskampagne

Sundhedskartellet og Kommunernes Landsforening synliggør i en ny kampagne faggrupper, der behandler mennesker med diabetes.

Fodterapeuter, ergoterapeuter, tandplejere, fysioterapeuter, diætister og sygeplejersker behandler alle mennesker med diabetes. Det er bare ikke alle patienter, der ved, hvem de skal gå til, og hvad de kan få hjælp til, når de har diabetes. Og det er heller ikke alle behandlere, der har et forkromet overblik over mulighederne. Det skal en ny kampagne råde bod på. Det sker ved at synliggøre over for behandlere og patienter, hvilke tilbud de forskellige faggrupper yder i forbindelse med diabetes.

Fodterapeuter har en central rolle
Kampagnen er initieret af Sundhedskartellet og Kommunernes Landsforening. Og materialet er udviklet i samarbejde med Danske Fodterapeuter og de andre faglige organisationer i Sundhedskartellet.

”Fodterapeuter ser rigtig mange diabetespatienter. Derfor spiller fodterapeuter en central rolle og kan være med til at gøre opmærksom på, hvad de andre faggrupper kan bidrage med. Det kan fx være, at man har en patient, der har svært ved hverdagsgøremål som at handle selv. I den situation kunne det hjælpe at fortælle ham, at han eventuelt kan få hjælp hos en ergoterapeut i hans kommune”, siger Christina Ystrøm Bjerge, forsknings- og efteruddannelseskonsulent i Danske Fodterapeuter.

Kommer med gode råd
Kampagnematerialet indeholder videoer, brochure, faktaark og plakat, der giver gode råd om, hvordan mennesker med diabetes kan forebygge problemer og få behandling hos de faggrupper, der er en del af Sundhedskartellet.

”Jeg synes, at en fælles kampagne er en oplagt idé, fordi vi og de andre faggrupper kan bidrage til at øge patienternes livskvalitet ved at guide dem på rette vej. Diabetes er en kompleks sygdom, der kan ramme hele kroppen, hvis patienterne ikke får den rette forebyggelse. Og derfor er det relevant at give både patienter og os behandlere et overblik over mulighederne”, siger Tina Christensen, formand for Danske Fodterapeuter.

Hent materialet
Du kan hente videoer, brochure, faktaark og plakat og bruge det i din formidling til dine patienter med diabetes. Du må bruge det hele lige så meget, du har lyst til. Både på din hjemmeside, facebookside, infoskærme og andre relevante steder.

Sidebar