Krydsvaccineret mod covid-19? Få 3. stik

Du er godt beskyttet med en krydsvaccination, men kan få problemer med at rejse, fordi det ikke er alle lande, der anser dig som færdigvaccineret.

Sundhedsstyrelsen tilbyder nu alle, der er krydsvaccinerede mod covid-19, at få et 3. stik, hvis de er interesseret i det. Du er godt beskyttet med krydsvaccinationen, men der er lande, der ikke anser dig, som færdigvaccineret, hvis du har modtaget doser fra to forskellige vacciner. Det er der mange fodterapeuter, der har gjort, fordi AstraZeneca-vaccinen blev fjernet fra programmet midt under vaccinationen af frontpersonale.

Du bliver tilbudt det 3. stik med enten Moderna eller Pfizer-BioNTech, som du fik ved dit 2. stik. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har endnu godkendt, at personer, som krydsvaccinerede, bliver tilbudt et 3. stik. EMA har heller ikke godkendt, at personer modtager vaccination med flere forskellige COVID-19 vacciner.

Sundhedsstyrelsen vurderer, at der ikke vil være risiko for alvorlige bivirkninger ved et 3. stik . Du vil dog fortsat kunne få bivirkninger som fx  at blive øm, træt, få ondt i muskler, hoved og feber.

Sådan bliver du vaccineret

Du kan bestille tid til vaccination ved at logge på www.vacciner.dk med dit NemID. Du kan også møde op i et
vaccinationscenter helt uden tidsbestilling, når det passer dig.

Få mere at vide

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, du kan have til vaccinationen. Læs mere på www.sst.dk/krydsvaccineret.

Pjece_Er du krydsvaccineret mod COVID-19

 

Krydsvaccinerede får nu tilbudt et tredje stik med vaccination mod covid-19.
Foto: Istock
Sidebar