Forhandlinger om ny overenskomst skubbet

1. oktober 2024 træder en ny overenskomst for fodterapi i kraft, hvis alt går efter planen. 

Dominoeffekten kan nemt blive udløst, når Regionernes Lønnings- og Taksnævn (RLTN) både forhandler overenskomster med sundhedsfaglige i praksissektoren og de offentlige overenskomster. Forhandlingerne kan påvirke hinanden, hvis de falder oven i hinanden eller hvis det trækker ud for en eller flere af faggrupperne. Derfor er det ofte sket, at forhandlingerne er blevet udskudt, når Danske Fodterapeuter forhandler med Regionernes Lønnings- og Taksnævn.

Det er også tilfældet i denne runde, hvor blandt andet Sundhedskartellet forhandler de regionale lønninger med RLTN. 

”Danske Regioner har haft behov for at udskyde forhandlingerne med os, hvilket forhandlingsudvalget i Danske Fodterapeuter har valgt at imødekomme. Vi tror, at det giver det bedste udgangspunkt for forhandlingerne og i sidste ende den bedst mulige aftale”, siger Jesper Farbøl, forhandlingschef i Danske Fodterapeuter og tilføjer, at det også giver bedre tid til at deltage i processen med de offentlige forhandlinger.


Overblik over milepæle mod ny overenskomst
 

  • 8. december 2023: Udveksling af ønsker (også kaldet krav) 
  • 20. december: 1. forhandlingsmøde  
  • 19. marts 2024: 2. forhandlingsmøde, hvor ny aftale formodentlig lander 
  • April 2024: Afstemning om ny aftale 
  • Oktober 2024: Ny overenskomst træder i kraft

Langvarigt forløb
Danske Fodterapeuter har længe været i gang med at forberede sig på overenskomstforhandlingerne i 2024. I maj 2023 bidrog omkring 500 fodterapeuter til en medlemsundersøgelse om overenskomsten, og siden da har sygesikrings- og forhandlingsudvalgene været i gang med at drøfte og prioritere ønsker og behov.  

”Sekretariaterne i Danske Regioner og Danske Fodterapeuter har i et års tid været optaget af at undersøge muligheder og lave beregninger, som kan ligge klar til forhandlingerne. Det har vi holdt adskillige møder om, hvor vi har udvekslet overvejelser og ideer. Det giver en langt bedre proces og flow i forhandlingerne, når alt er klar til at vurdere hinandens krav”, siger Jesper Farbøl. 

Nyt forhandlingsudvalg
I Danske Fodterapeuters forhandlingsudvalg er der kommet nye kræfter efter gener
alforsamlingen, hvor der blev valgt ny formand og nye bestyrelsesmedlemmer og poster. 

Forhandlingsudvalget består nu af: Fra venstre: Lea Stentoft Berling, direktør, Lotte Trier-Høisgaard, sundhedspolitisk konsulent, Cille Holse, formand, Jesper Farbøl, forhandlingschef, Søren Nygaard Sørensen, næstformand og Gyrit Madsen, bestyrelsesmedlem.

 

 

 

Sidebar