Fodterapeutuddannelsen

Det tager 1½ år at uddanne sig som statsautoriseret fodterapeut, og du kan tage uddannelsen både i København og i Randers.

Fodterapeutuddannelsen er meget intensiv, da eleverne skal opnå mange færdigheder på kort tid. Al undervisning foregår på skolen, og der er ingen obligatorisk praktikperiode tilknyttet i uddannelsen.

Uddannelsen til fodterapeut tager halvandet år og er meget intensiv.

Autorisationen er et kvalitetsstempel
Når du uddanner dig til fodterapeut, får du samtidig en autorisation på lige fod med andre faggrupper såsom fysioterapeuter og praktiserende læger.
En autorisation både forpligter og beskytter patienterne, idet alle fodterapeuter har den samme uddannelse og skal leve op til en række krav om blandt andet hygiejne og efteruddannelse, når de praktiserer. Endvidere er samtlige fodterapeuter underlagt Styrelsen for patientsikkerhed, så patienterne altid har mulighed for at klage over en fejlbehandling.

Adgangskrav
For at søge optagelse på fodterapeutuddannelsen skal du have:

  • Folkeskolens afgangsprøve i dansk, matematik og fysik/kemi med mindstekarakteren 02
  • Andre tilsvarende skolekundskaber

Der lægges desuden vægt på bl.a. karakterer i relevante fag, relevant erhvervserfaring samt personlige og sociale kompetencer.

Hvor ansøger du?
På de to skolers hjemmesider kan du se, hvordan du skal ansøge om at blive optaget på uddannelsen.

Skolerne optager nye elever to gange om året. I alt optages omkring 145 elever årligt.

Når du uddanner dig til fodterapeut, får du samtidig en autorisation på lige fod med andre faggrupper såsom fysioterapeuter og praktiserende læger.

Du kan læse mere om uddannelsen og jobbet som fodterapeut via disse links til Uddannelsesguiden.dk

 

 

Sidebar
Sidebar