Få en fleksibel pensionsordning

Vidste du, at du som medlem af Danske Fodterapeuter kan få pension hos PKA? Ordningen sikrer dig og din familie økonomisk – både i dit arbejdsliv, og når du går på pension. 

Danske Fodterapeuter er en del af PKA, hvor du kan oprette en pensionsordning, der er skræddersyet til fodterapeuter.

PKA leverer pensionsordninger til et solidarisk fællesskab af 335.000 medlemmer, der arbejder inden for social- og sundhedsområdet. Som fodterapeut kan du blive en del af PKA-fællesskabet og få gavn af alle fordelene.

Tryghed for dig og din familie

Pensionsordningen i PKA er et økonomisk sikkerhedsnet for dig og din familie, hvis der sker dig noget i dit arbejdsliv. Ordningen indeholder nemlig en række forsikringer – dem kan du løbende justere, så de passer til lige netop din livssituation.

 • Kritisk sygdom
  Ordningen dækker dig ved visse kritiske sygdomme. Bliver du fx ramt af en bestemt type kræft eller hjertekarsygdom, får du udbetalt et skattefrit engangsbeløb.
 • Nedsat erhvervsevne
  Hvis du i en periode bliver syg og ikke er i stand til at arbejde, får du en månedlig udbetaling, så du fortsat kan betale dine udgifter.
 • Dødsfald
  Hvis du dør, er dine efterladte økonomisk sikret ved at få en udbetaling fra PKA.
 • Hurtig behandling
  I ordningen får du også en sundhedsforsikring, så du hurtigt kan komme til undersøgelse eller behandling fx kiropraktor, fysioterapeut, psykolog eller fodterapeut. Læs mere om sundhedsforsikringen her

Forældrepakken til dig med børn

Vil du sikre din familie ekstra godt, kan du vælge at supplere den standard medlemspakke med en forældrepakke.

 • Børnepension
  Hvis du dør, inden dine børn fylder 21 år, får dine børn 35.000 kr. om året før skat.
 • Sygdom
  Hvis dine børn bliver kritisk syge, får du et skattefrit engangsbeløb, så du kan fokusere på børnene og ikke bekymre dig om din økonomi.

Hør mere om dine muligheder

Læs mere om pensionspakken i PKA på pka.dk/fodterapeut

Du kan også booke et møde med en rådgiver ved at ringe på 39 45 42 00– så I sammen kan finde den løsning, der passer til dig.

Sidebar

Dine fordele hos PKA

 • 3,5 % i rente i 2021
 • Lave omkostninger
 • Ingen helbredsoplysninger ved oprettelse
 • Sikkerhed ved sygdom, nedsat erhvervsevne og død
 • Fortrinsret til PKA’s boliger

PENSIONEN ER FRADRAGSBERETTIGET

Som medlem indbetaler du mindst 2.200 kr. om måneden til din pensionsordning. Din indbetaling til pensionen kan du trække fra i skat.

Du kan udnytte fradragsreglen for selvstændige – den indebærer, at du en gang om året kan indskyde 30 % af overskuddet i din virksomhed til pensionen.

Indbetalinger under 30 %-ordningen gælder kun for indbetalinger til livsvarige livrenter. Det udelukker ikke, at du derudover kan indskyde op til 58.500 kr. i 2021 på en ratepension eller ophørende livrente.

Som udgangspunkt skal indskud på pensionsordningen være foretaget inden udgangen af indkomståret. Ved kalenderårsregnskab er indbetalingsfristen 30. december (sidste bankdag). Har du et skævt regnskabsår, er fristen den sidste dag i regnskabsåret.

Hvis du gerne vil høre mere om reglerne for fradrag, så ring til PKA på 39 45 42 00.

Sidebar