Fodøvelser

Danske Fodterapeuter har produceret ti videoer med fodøvelser, der styrker fødderne og øger fleksibiliteten

 

Videoerne er produceret i et samarbejde mellem Danske Fodterapeuter og Lotte Paarup fra Den Intelligente Krop. Lotte Paarup er fysioterapeut og har en særinteresse i fødder. Hun fortæller, at hun har valgt øvelserne, så de passer til en bred skare af mennesker. ’Jeg har brugt mit kendskab til fodens funktion og hvordan mange danske fødder opfører sig til at udvælge de ti øvelser. Tilsammen giver de en fin træning af hele foden, så den er dækket godt ind, hvis man bruger alle øvelser som et program’, siger Lotte Paarup.

 

Øvelserne hænger sammen

Hun anbefaler enten at ordinere en eller flere øvelser, som patienten kan gå hjem og gøre til næste gang, eller alle øvelser, der fungerer som et program til at genoptræne foden generelt. ’Pointen er, at det ikke er nok at arbejde med et lille sted, selvom problemet sidder et specifikt sted i foden. For årsagen til problemet kan jo sagtens være fx dårlig bevægelighed et andet sted i foden. På den måde hænger det hele jo sammen’, siger hun.

Pia Bondorph, daværende kursusansvarlig i Danske Fodterapeuter, var til stede under optagelserne af fodøvelserne og har været med til at drøfte udvalget af øvelser med Lotte Paarup.

 

Også uden redskaber

Bolde, elastikker og strømper, der adskiller tæerne, er en del af mange af øvelserne. Men selvom redskaberne er vigtige for øvelserne, kan de også laves uden, fortæller Lotte Paarup.

Gå til fodøvelserne

Sidebar
Sidebar