Behandling på plejehjem

Siden er opdateret den 30. november 2021.

OBS:
Reglerne om coronavirus er forældede, fordi alle restriktioner er ophævede. Du kan dog stadig se, hvad reglerne har været, hvis du skulle få brug for det.


Leverandør af sundhedsydelse

Er du på udebehandling på et plejehjem eller botilbud, er bliver du som leverandør ikke betragtet som besøgende. Behandlere er derfor ikke omfattet at kravet om coronapas, som besøgende ellers skal opfylde på plejehjem og sociale tilbud.

Det står i Social- og Ældreministeriets brev til kommunerne og de forskellige tilbud.

Danske Fodterapeuter var i forbindelse med et påbud i Aarhus Kommune i foråret 2021 i kontakt med Charlotte Hjorth, enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, hvor hun skrev i en mail:

‘Besøgsrestriktionen gælder ikke dem, der udfører sundhedsfaglige behandlinger, men man kan jo overveje, om det er nødvendigt at foretage fodpleje eller en aftale kan udsættes. Men hvis beboeren insisterer på det, kan det ikke nægtes’.

Hun opfordrer samtidig til at samarbejde med plejecentrene om at finde løsninger, hvilket Danske Fodterapeuter er helt enige i.

Hvis du oplever problemer med at overbevise et plejehjem, -center eller – bolig om, kan du sende dette brev til kommunen, som Danske Fodterapeuter har skrevet for at forklare reglerne. Du kan også henvise til bekendtgørelse om besøgsrestriktioner. 

Sidebar
Sidebar