Husk at udnytte skattereglerne for pensionsindbetaling til selvstændige

Som selvstændig gælder nogle særlige skatteregler, som gør, at du kan indbetale op til 30 % af din virksomheds overskud til din pensionsordning. Du har dermed mulighed for at spare mere op, når det giver mening i dit regnskabsår. Du kan dog ikke få fradraget i indkomstår, hvor du har underskud.

Husk at udnytte skattereglerne for pensionsindbetaling til selvstændige inden den 30. december 2021.

 

Indbetalingsfrist

Indbetalingsfristen er den sidste dag i dit regnskabsår, som er den 30. december, hvis det følger kalenderåret. Du skal være opmærksom på, at overførslen fra din bank til din pensionskasse, PKA, kan tage et par dage, så det er godt at lave overførslen minimum to dage før fristen.

Betydningen af en ekstra opsparing

En god pensionsopsparing giver dig større frihed og fleksibilitet til at tilrettelægge din økonomi, den dag du går på pension.

Få rådgivning

For at høre mere om, hvad en ekstra indbetaling vil betyde for dig, kan du ringe til PKA på 39 45 42 00 og tale med en rådgiver.

Det er derudover en god idé at involvere din revisor, som kan hjælpe dig med at beregne, hvor meget overskud du forventeligt har, og hvor meget du kan indbetale til din pensionsordning som selvstændig. Husk at give din revisor god tid til at rådgive dig, så du kan overholde indbetalingsfristen, og overførslen når at gå igennem.

 

 

Sidebar